28 Ağustos 2010 Cumartesi

Siyah Sut

"Eger bir kadin erkeksi ozelliklere sahipse, ondan kacmali. Ama eger bu tut ozelliklere sahip degilse, bu sefer de o kendinden kacmali."
Friedrich Nietzsche

...............
Bilmiyor ki ozur dilemek de bir bagimlilik olabilir; yerli yersiz durmadan etrafindakilere "kusura bakmayin" dedikce, bakilacak kusurlari artar insanin.

..............nasil bir ruh halidir hayatta bir yerlere varmaya, illa da bir "sey" olmaya, hizlandikca hizlanmaya tenezzul etmemek? Nasil bir ruh halidir yetinmek eldekilerle, denizin ve talihin verdikleriyle, gunun sonunda kazanacagin epi topu iki ciliz balik ile bir avuc yosun olsa bile?
         Ve nasil bir seydir donmek aksamlari eve, bir elinde senelerdir yenileyemedigin bir olta, diger elinde olu siska baliklar ve yureginde yetinmenin  huzuruyla? Bu sabri, bu kipirtisizligi, bu sukuneti bilmiyorum. Kaosa ve harekete ve gocebelige ve degisime ne kadar serbetliysem, o kadar uzagim yerlesiklige, barisikliga, balikcilarin yasam felsefesine....
.........
Guluyor Can Dervis Hanim. "Sen hic elinde oltayla denize kosan balikci gordun mu? Goremezsin. Cunku balik kovalamaz balikci dedigin. Bekler ki balik kendine gelsin."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder