13 Kasım 2011 Pazar

YENI CALISMALAR

Blogumu uzun zamandir ihmal ediyordum evet..ama neden ediyordum? Cunku hayatimda buyuk bir degisiklik oldu:  Kas a tasindim. (Alkis sesleri) Kas...Dunyanin en sirin en huzurlu ilcesi..Yeni hayatim ve Kas hakkinda daha sonra ayrintili sekilde yazmayi planliyorum. (Yazacagim demiyorum cunku verdigim aralardan anlayacaginiz uzere biraz tembelim. Tembel demeyelim de disleksiden mi muzdaribimdir nedir ayni anda heryere yetisemiyorum..yetisesim gelmiyo daha dogrusu...herseyi yavas yavas sakin sakin yapasim var. Eskiden 'yarin olucez yaleppim cabuk olmaliyim herseyi yapmali, herseyi ogrenmeliyim' telasim vardi. Cok yoruldum. Kendimi yordugum gibi etrafimdakileri de yordugumu farketmem , ayagimi gazdan cekmeyi ogrenmem zaman aldi. Neden gaz kestin derseniz deli gibi bir ona bir buna saldirirken insan bir konuda uzmanlasamiyor dolayisiyla verimli de olamiyor. Ustelik sen Forrest Gump gibi kosarken, birlikte olman gereken insanlarin arkandan rahvan rahvan geliyor olmasi yalniz hissetmene neden oluyor. Cogunlugun benim hizima yetismesini beklemek kazalara neden olmak demek..Cunku nasil kontrolsuz guc guc degilse suursuz hiz da hedefe ulasmak degil..Farkli olmak fln gibi bir derdim de olmadigi icin gaz kesmek iyidir sonucuna vardim. Neyse uzatmayayim burada calismaya basladim. Butun gunumu alan ya da cok yoran bir isim olmadigindan yeni seyler yapmak icin bol bol firsatim oldu. Ben de bunlari bir yandan  dalis egitimi almak icin bir yandan da yine el isleri yaparak ortaya yeni seyler cikarmak icin kullandim. Mesele bir suru yeni canta yaptim:




Bu ilkiydi. Malzeme Amerikan Bezi ve kumas boyasi. Fircayla bu kadar ince calismak zor oldugu icin bazen igneyle bazen de 0.5 uclu kalemlerle calistim. Dovme yapar gibi..Biraz zaman aliyor, dikkat ve sabir gerektiriyor ama sonuc fircadan daha basarili.


Ardindan bu geldi. Kas in dunya tatlisi kopek ve  kedileri ilham verdiler tabii..





Bu cantaya neyin ilham verdigini belirtmeme gerek yok herhalde :)          

ve digerleri :













Asagidaki cantayi Istanbul dayken orup yarim birakmistim. Bebegi de kendim yaptim. Burada hepsini biraraya getirerek tamamladim.






Sonra bu canta isi beni sisirdi. Cunku ayni seyleri tekrarlamayi sevmiyorum hep yeni seyler deneyesim var. Internette bir calisma gorup 'Netekim bunu ben de yaparim'' diyorum ve kendi tarzimda yapmaya calisiyorum. Sonra o internette gordugum seyle alakasi olmayan bir sey cikiyor ortaya..ama bunu daha cok seviyorum! :) Iste o denemelerden bazilari:





Yasliligimdan urker oldum. Cunku simdiden kiyida kosede copte sokakta gozume ne kestirdiysem alip bi kenara koyuyorum. Ben bununla birsey yaparim illa ki diye :) Allahtan simdilik yapiyorum da..Yukaridaki baykus ve cocuk hep artik ambalaj, kozalak, paket susu vs gibi seylerden yapildi. En uyduruk en alakasiz materyalden birsey ortaya cikarabilirsem mutlulugum daha bir artiyor..Derya Baykal a benzemekten korkuyorum allaaam!! 

Bu arada birkac da sapka ordum..










Simdilik bu kadar...Birkac sey daha vardi ama kimbilir nerdedirler simdi..ONlari da bulunca eklerim. Arayi fazla acmamaya calisayim utandim :)